Marrie123 » Specials » Toeslagen 2014
Marrie123: Informatie van A tot Z

Toeslagen 2014: Hoogte, voorwaarden en aanvragen

Toeslagen 2014: Hoogte, voorwaarden en aanvragen Als u een huurhuis, zorgverzekering of kinderen hebt, kunt u in sommige gevallen tegemoetkoming in de kosten krijgen van de Belastingdienst. Deze tegemoetkoming in de kosten wordt ook wel toeslag genoemd.
De bijdrage van de Belastingdienst denkt meestal niet de gehele kosten voor de zorgverzekering, kinderopvang en huur. Er zal een deel zelf bijgelegd moeten worden. De hoogte van de verschillende toeslagen is onder afhandelijk van uw (gezamelijke) toetsingsinkomen en uw vermogen.

Aan het eind van elk jaar worden de tarieven voor het nieuwe jaar opnieuw vastgesteld door de Belastingdienst, afhankelijk van wetswijzigingen en inflatie.

Toeslagen 2014

De peildatum voor het vermogen is 1 januari van het jaar waarvoor u de toeslag wilt aanvragen. Voor 2014 is de peildatum dus 1 januari 2014. Had u in 2013 een vermogen boven de vermogensdrempel, maar op 1 januari 2014 niet meer? Dan mag u gewoon uw toeslagen aanvragen. De overige eisen die voor 2014 gelden voor het aanvragen van toeslagen en de veranderingen ten opzichte van 2013 leest u hieronder.
Zorgtoeslag 2014: Hoogte, voorwaarden, aanvragen

Zorgtoeslag 2014: Hoogte, voorwaarden, aanvragen

Als u premie betaalt voor een Nederlandse zorgverzekering, kunt u zorgtoeslag krijgen. U moet dan wel aan de voorwaarden voldoen. In dit artikel: de hoogte van de zorgtoeslag, de voorwaarden die in 20…
Huurtoeslag 2016: Hoogte, voorwaarden, aanvragen

Huurtoeslag 2016: Hoogte, voorwaarden, aanvragen

Wanneer u in een huurhuis woont, kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. U moet dan wel aan de voorwaarden voldoen. In dit artikel: de hoogte van de huurtoeslag, de voorwaarden die in 2016 gelden…
Kinderopvangtoeslag 2014: Hoogte, voorwaarden, aanvragen

Kinderopvangtoeslag 2014: Hoogte, voorwaarden, aanvragen

Wanneer u werkt of studeert en uw kinderen naar de kinderopvang gaan, kunt u in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. U moet dan wel aan de onderstaande voorwaarden voldoen.
Gepubliceerd door Marrie123 op 01-12-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • www.belastingdienst.nl
Schrijf mee!